Když přemýšlíte o tom, co jíte ...

Naše filosofie

Pro zachování nejlepší výživové a energetické hodnoty jídel:

  • jídelníčky sestavujeme tak, aby každý talíř mohl být vyvážený, pestrý a plnohodnotný pro zdravého dospělého
  • vaříme v maximální možné míře z čerstvé zeleniny, částečně certifikované CZ-BIO
  • výběr potravin přizpůsobujeme také ročním obdobím
  • jídla připravujeme šetrným způsobem s klasickou tepelnou úpravou (obiloviny, luštěniny v tlakovém hrnci apod.)
  • nepoužíváme mikrovlnný ohřev, ani elektrospotřebiče, způsobující energetickou nerovnováhu potravin

 

Pro přípravu jídel vybíráme co nejkvalitnější potraviny:

  • používáme mořskou nerafinovanou sůl, přírodně fermentovanou sójovou omáčku a tamari, umeocet a rýžový ocet, za studena lisované oleje, mořské řasy, miso pastu, celozrnné obiloviny a mouky
  • používáme byliny z vlastní bylinkové zahrádky, také některé ovoce a vlašské ořechy
  • děláme si vlastní mléčně kvašenou zeleninu z různých druhů zeleniny, pro pečení (a vaření) udržujeme vlastní i bezlepkový kvásek, třeme s vlastní gomassio - sezamovou sůl
  • dezerty sladíme BIO obilnými slady, mirinem a ovoce

 

Vždy se vyhýbáme:

  • ingrediencím obsahujícím chemické látky zlepšující chuť, barvu či vůni, konzervanty, umělá sladidla a GMO potraviny, živočišným tukům, jednoduchým cukrům, polotovarům a konzervám

 

Spolupracujme s lokálními farmáři a pěstiteli

 

Řídíme se pravidly ekologicky šetrného provozu – třídíme odpad, používáme ekologické čistící prostředky…